preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

V piatok 23. februára 2018 sa na Prešovskej univerzite uskutočnilo medzinárodné vzdelávacie podujatie International Masterclasses Hands on Particle Physics už po štrnástykrát.

Nosnou myšlienkou programu je umožniť žiakom pracovať ako skutoční vedci. Žiaci získajú obraz o modernom fyzikálnom výskume prácou so skutočnými dátami z LHC z CERNu pod vedením časticových fyzikov.  V spolupráci s odborníkmi z PF UPJŠ v Košiciach, FEI TU v Košiciach, ÚEF SAV v Košiciach a Prešovskej univerzity v Prešove žiaci III.A nazreli do mikrosveta a histórie nášho vesmíru (program).  V uvedenom termíne videokonferenciu moderovali Michael Hauschild, časticový fyzik z experimentu ATLAS, spolu so svojou doktorandkou Alice Morris.

Okrem videkonferenčného spojenia s CERN-om naši žiaci diskutovali so stredoškolákmi z mesta Braga v Portugalsku, Strassbourg vo Francúzsku a Innsbruck v Rakúsku. Po videokonferenčnom analyzovaní nameraných dát a po vedomostnom kvíze dostali na konci podujatia všetci účastníci certifikáty o úspešnom absolvovaní vzdelávacieho podujatia.


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov