preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Milí žiaci,

ani tento rok sa s Vami nemôžeme stretnúť na tradičnej fyzikálnej show a ukázať vám krásu fyziky a preto sme aj tento rok pre vás a vašich žiakov pripravili náš FYZIKÁLNY ADVENTNÝ KALENDÁR.

Každý deň od 1.12.2021 do 24.12.2021 o 8,00 hod. na youtube kanáli KF (bit.ly/YouTube-KF) sa objaví jeden experiment z adventného kalendára. Pripadne nás nájdete aj na https://instagram.com/fyzikalna_show/ alebo https://www.facebook.com/fyzikalnaSHOW.

Aj tento rok sme kalendár rozdelili do častí, ktoré už boli minulý rok a pridali sme novú časť, školské experimentovanie V kalendári sa nachádzajú experimenty:

  • UROB SI SÁM (experimenty, ktorých realizáciu si môže každý zopakovať aj doma (prípadne v škole) – s pomôckami, ktoré sa nachádzajú v každej domácnosti
  • NEDOKONČENÉ VIDEÁ (experimenty, ktoré si každý bude musieť dokončiť doma (alebo v škole) a zistiť čo sa stane, alebo si tipnúť ako experiment skončí - svoj výsledok, alebo tip môžete zaslať do súťaže a kto nebude chcieť súťažiť môže si počkať na riešenie do ďalšieho dňa)
  • WAU EXPERIMENTY (experimenty, ktorých výsledok možno viacerých prekvapí)
  • FYZIKÁLNE SÚŤAŽENIE (experimenty, ktoré sa dajú využiť ako súťaž medzi členmi rodiny alebo kamarátmi v škole)
  • FYZIKÁLNE DARČEKY (podľa nášho návodu si každý môže vyrobiť „fyzikálnu hračku", ktorá môže niekoho potešiť pod stromčekom alebo len tak)
  • ŠKOLSKÉ EXPERIMENTOVANIE – (pripravili sme 4 experimenty, ktoré majú priamy súvis s učivom konkrétneho učiva fyziky základnej školy , čiže po jednom experimente pre každý ročník)

Dúfam, že sme vás trochu upútali, a že si naše experimenty pozriete.

A čo by to bol za adventný kalendár keby za jeho vyriešenie nebola odmena?

Ak budete s nami súťažiť v rámci nedokončených videí alebo nám pošlete fotky svojich experimentov, čaká tých najlepších malé prekvapenie.

Súťaž bude prebiehať na www.vauoz.com. Fotky môže posielať na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. alebo cez www.instagram.com/fyzikalna_show/ alebo www.facebook.com/fyzikalnaSHOW.

Takže prajem fyzikálne prežitie adventu a dúfam, že sa s nami zabavíte.

s pozdravom

doc. PaedDr. Lubomira Valovicova, PhD.
KF FPV UKF v Nitre


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov