preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Súťaž Vráťme knihy do škôl

 

Internetové kníhkupectvo Abcknihy.sk v spolupráci s partnermi – Bratislavským samosprávnym krajom a vydavateľstvami Ikar a Raabe pripravuje už IV. ročník súťaže Vráťme knihy do škôl. Do zatiaľ posledného ročníka sa zapojila viac ako tretina stredných škôl z celého Slovenska a bolo zaslaných 2 758 súťažných príspevkov.

Projekt je zameraný na podporu čítania a vytvárania pozitívneho vzťahu ku knihám medzi žiakmi. Okrem stredných škôl, sme rozšírili súťažné kategórie aj o základné a materské školy.

Princíp súťaže je veľmi jednoduchý – žiak si môže prečítať ľubovoľnú knihu podľa vlastného výberu a následne v krátkosti popíše, prečo si danú knihu vybral a čo mu jej prečítanie dalo (tento príspevok zároveň overuje, že žiak knihu naozaj čítal). Príspevok prihlási na stránku www.vratmeknihydoskol.sk a bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny.

Cieľom súťaže je podporovať čítanie a pozitívny vzťahku knihám, preto neposudzujeme literárnu kvalitu príspevkov. Výhercovia sú určení žrebovaním.

Hlavnou cenou je výlet do Bruselu s návštevou Európskeho parlamentu. Ďalej sa hrá o tablety, čítačky e-kníh a lákavé knižné balíčky.

Okrem študentov sme pamätali aj na učiteľov, ktorých obetavosť je kľúčová pre rozvíjanie schopností ich zverencov. Práca učiteľov je oceňovaná v rámci kategórie Knižný anjel. Každý knižný anjel dostane oficiálne písomné poďakovanie a bude zaradený do žrebovania o samostatné ceny.

Novinkou IV. ročníka bude aj súťaž o Najaktívnejšiu školu – vhodné ceny sa zatiaľ pripravujú, ale už teraz môžeme sľúbiť, že budú viac než atraktívne.

Súťaž sa začína 15. októbra 2014 a príspevky sa môžu zasielať do 15. februára 2015. Dňa 15. októbra 2014 bude spustený nový web www.vratmeknihydoskol.sk a študenti môžu zasielať svoje príspevky. Po tomto termíne sa dozviete o súťaži viac.

Ak má Vaša škola záujem o zapojenie sa do súťaže Vráťme knihy do škôl, vyplňte prosím krátky formulár na registráciu školy.

 

JUDr. Peter Zmeko
riaditeľ ABC Knihy


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov