preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Exkurzia Dukla 2016

 

 

Dňa 5. 10. 2016 sa žiaci tretieho ročníka zúčastnili každoročnej exkurzie do Svidníka a na Duklu. Tento rok nám počasie neprialo, no aj napriek dažďu to našu púť po stopách prvej a druhej svetovej vojny nenarušilo.

 

Po príchode do Svidníka sme navštívili Vojenské historické múzeum, kde sme sa oboznámili so situáciou na tomto území počas vojen. Po obhliadke vnútornej expozície sme sa išli pozrieť na vonkajšiu, kde sa nachádza Park bojovej techniky. Poslednou zastávkou vo Svidníku bol Pamätník Sovietskej armády.

 

Po krátkom občerstvení a s novo nadobudnutou energiou sme sa presunuli až k hraniciam na vyhliadkovú vežu na Dukle. Vo vnútri sme mohli vidieť dobový exponát vojnového lietadla a na vyhliadke nám sprievodca opísal boje priamo na Dukle. Nabití novými vedomosťami sme prešli k Pamätníku Československých vojakov s vojnovým cintorínom.

Po náročnom a upršanom dni sme sa vrátili domov, no s vedomí, že sme sa opäť niečo nové dozvedeli.

Fotogaléria

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov