preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Plavecký kurz GJAR 2023/2024

V dňoch 03.06. - 07.06.2024 absolvovali žiaci druhého ročníka a sexty našej školy tradičný plavecký kurz v bazéne Prešovskej univerzity v Prešove, zameraný na odstránenie plaveckej negramotnosti a zdokonalenie plaveckých štýlov. Žiaci sa oboznámili s rôznymi plaveckými štýlmi a viedli sa k zdokonaľovaniu v konkrétnych technikách. Plávaním sme podporili tiež kvalitu komplexného rozvoja žiaka - teda pohybu, pamäte a tiež komunikačných schopností. Podporili sme v ňom fyzickú, ale aj psychickú otužilosť a schopnosť plynule sa začleniť do kolektívu. Veľkým prínosom plaveckého kurzu je, že sa žiaci učia trpezlivosti a vytrvalosti.
Po nácviku, zdokonalení jednotlivých plaveckých štýlov a ďalších zábavných aktivitách, si žiaci v posledný deň kurzu mali možnosť zmerať sily v plaveckých pretekoch na 50 m voľným spôsobom, kde najlepšie výsledky dosiahli plavci:

Dievčatá:
1. Veronika Kravcová - 2.B s časom 38,17.
2. Nina Viničenková - SEXTA s časom 40,84.
3. Barbora Jakubová - 2.A s časom 41,28.

Chlapci:
1. Adam Korž - SEXTA s časom 28,19 – rekord školy GJAR.
2. Martin Motýľ - SEXTA s časom 37,41.
3. Matej Kovaľ - 2.B s časom 37,64.

Žiaci na kurze zažili kopec zábavy, zahrali si vodné pólo a strávili počas kurzu príjemné chvíle so svojimi spolužiakmi. Ďakujeme všetkým a pripájame aj malú ochutnávku vo videu.

plavecky2

plavecky1


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov