preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

     Ekonomická olympiáda aj tento rok vzbudila záujem u takmer 11 tisíc mladých ľudí a pomohla im  získať ocenenie a uznanie za svoje vedomosti a schopnosti v oblasti ekonómie a financií. Siedmy ročník Ekonomickej olympiády pre stredoškolákov vyvrcholil finálovým kolom, ktoré sa konalo vo štvrtok 25. apríla 2024 v hoteli Devín v Bratislave.

Našu školu na tomto finálovom kole reprezentoval MAREK MIHALKO zo septimy.

     Test celoslovenského finále bol zameraný na aktuálne ekonomické problémy. Stredoškoláci museli argumentovať, aké dopady môže mať zavedenie dane z pridanej hodnoty (DPH) na poplatky za odbery podzemných vôd na vodárenské spoločnosti alebo poľnohospodárov, ako by mohli majitelia lyžiarskych stredísk zabrániť stratám v dôsledku teplej zimy a nedostatku snehu, alebo vypočítať či sa oplatí zdedenú chatu opraviť a prenajímať, alebo predať a uložiť peniaze do banky. 

     Po písomnom teste nasledovalo ústne kolo, na ktoré sa síce Marekovi nepodarilo prebojovať, ale aj tak získal nové znalosti z ekonomickej sféry a následne ich môže aplikovať aj v každodenných situáciách.

     Marekovi ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme palce pri ďalších súťažiach.

EO24 8096-1536x1024

https://ekonomickaolympiada.sk/finale-7-rocnika/


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov