preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

V mesiacoch február až máj prebiehali na našom gymnáziu zaujímavé workshopy zamerané na online bezpečnosť. Toto rovesnícke vzdelávanie bolo súčasťou projektu Cyber Security Girl, ktorý realizovala organizácia Aj Ty v IT.

Workshopy boli určené pre žiakov prímy, sekundy, tercie, kvinty a prvých ročníkov, ktorí mali možnosť dozvedieť sa viac o hrozbách internetu a osvojili si praktické zručnosti v oblasti kyberbezpečnosti. Prostredníctvom interaktívnych aktivít sa študenti oboznámili s témami ako bezpečné používanie internetu, ochrana osobných údajov, rozpoznávanie podvodov a kybernetických útokov. Rôzne scenáre a praktické cvičenia im umožnili lepšie pochopiť riziká online sveta a naučili ich, ako sa chrániť pred kybernetickými hrozbami.

Našimi Security Girls boli Katarína Badžanová (6.OA) a Olívia Kaňuščáková (1.B), ktoré sa stali ambasádorkami projektu a viedli jednotlivé workshopy. Katka a Olívia, samy študentky gymnázia, dokázali nadchnúť svojich spolužiakov a sprostredkovať im dôležité informácie o bezpečnosti na internete. Ich zapojenie do projektu bolo príkladom, ako môžu rovesníci motivovať a vzdelávať svojich spolužiakov. Workshopy mali veľký úspech a zožali pozitívne ohlasy nielen od študentov, ale aj od pedagógov.

Katka a Olívia svojím nasadením a prístupom inšpirovali ostatných a prispeli k zvýšeniu povedomia o kybernetickej bezpečnosti na našej škole. Tento projekt nám pripomína, že byť informovaný a vedieť sa chrániť v online prostredí je dnes dôležitejšie než kedykoľvek predtým.

Dúfame, že podobné iniciatívy budú pokračovať aj v budúcnosti a že sa ich zúčastní ešte viac študentov.

 video ...

 

 

 

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov