preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Beseda s Jonathanom Grestym

Dňa 28. apríla nás svojou návštevou už po druhýkrát poctil vysokoškolský pedagóg a spisovateľ Jonathan Gresty, rodený Brit žijúci už viac ako 30 rokov na Slovensku. Žiaci vybraných tried sa v dvoch blokoch zúčastnili besedy, počas ktorej mali možnosť vypočuť si Jonathanovo zaujímavé a často aj úsmevné rozprávanie o jeho prvých dojmoch po príchode na Slovensko a o tom, ako jeho vlastné skúsenosti a zážitky inšpirovali príbeh románu Cudzincov kabát. Dostali odpovede na svoje otázky, ktoré sa napríklad týkali porovnania reálií Slovenska a Veľkej Británie, náročnosti naučenia sa slovenčiny, no aj Jonathanovej schopnosti porozumieť šarišskému nárečiu :-)

Jonathan Gresty momentálne pracuje na pokračovaní svojej knihy a, ako sám povedal, rád sa medzi našich žiakov opäť vráti!

Viac o knihe Cudzincov kabát: https://www.martinus.sk/?uItem=954829

PK AJ


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov