preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

 

Národné športové centrum organizovalo tretí ročník otvorených Majstrovstiev Slovenskej republiky jednotlivcov a družstiev stredných škôl v prekážkovom behu, pod názvom ŠTRBA RACE 2024.
Súťaž zmiešaných družstiev, ktoré tvorili dvaja chlapci a dve dievčatá, sa uskutočnilo 2.10.2024 v športovom areáli Štrbského Plesa pod skokanskými mostíkmi. Tento beh je unikátny svojou trasou, ktorá preverila rýchlosť a zároveň vytrvalosť žiakov. Počet pretekárov sa oproti minulému ročníku zvýšil na 400 pretekárov /chlapcov 200, dievčat 200/ a počet tímov bol 94.
Naši žiaci Gymnázia Jána Adama Raymana si vybehali veľmi pekné miesta:

  • René Repaský 3.miesto,
  • Timotej Antol 28.miesto,
  • Dorota Dučaiová 13.miesto,
  • Tereza Vojteková 36.miesto.

V rámci tímov sme si odniesli najmenej obľúbené 4.miesto, za čo patrí žiakom veľká pochvala a poďakovanie za ich úspešnú reprezentáciu.
Prekážky, ako aj ich športové výkony, si môžete pozrieť na videu.

race1 2024

race2 2024

 

Kreaton je súťažný workshop, kt. realizuje Junior Achievement Slovensko v spolupráci s UniCredit Foundation. Dňa 16. októbra 2024 sa konal v Košiciach a zúčastnilo sa ho 80 žiakov zo 16 škôl zo Slovenska. Táto aktivita je určená pre žiakov prímy a je súčasťou programu Podnikavosť hrou. Z našej školy nás reprezentovali Michaela Čikošová, Elena Zapotoková, Tomáš Gajdoš a Bruno Kovács z prímy. Žiaci pracovali v 5-členných zmiešaných tímoch na zadaní – Vyrobte hračku pre mladšieho kamaráta. Všetky tímy usilovne pracovali niekoľko hodín so svojimi konzultantami z praxe na svojej hračke a popoludní svoje nádherné originálne hračky odprezentovali spolužiakom. Tomášov tím s hračkou Vesmírna bomba zaujal potenciálnych zákazníkov najviac a získal 1. miesto. Hračka Škriatok trpasličí, na ktorej výrobe sa podieľal práve Brunov tím sa umiestnil na 2. mieste. Všetci zúčastnení si okrem krásnych cien odniesli domov i veľa super zážitkov, nových kamarátstiev. Bol to super strávený čas ;)

V tom istom čase sa konal i tréning konzultantov programu Podnikavosť hrou. Toto rovesnícke vzdelávanie budú na našej škole viesť dievčatá Alexia a Sára z 3.A.


O tom čo sme zažili v stredu sa chceme podeliť i s vami ;)  
VýsledkyFotogalériaFacebook post

 

20241016 kreaton gjar1

Dňa 17.06.2024 putovala cena Lux mentium 2024 do rúk naše šikovnej žiačky Natálie Ivaneckej z oktávy A. Plaketu Lux mentium za reprezentáciu kraja a dosiahnuté výnimočné výsledky odovzdával predseda PSK Milan Majerský v DJZ Prešov.

Spoločne s Natáliou Ivaneckou toto ocenenie získalo 15 žiakov z kraja.

Gymnázium Jána Adama Raymana srdečne blahoželá k dosiahnutému úspechu a želá veľa úspechov.

natalia ivanecka

 

Tento príbeh by sa dal porozprávať stručne:

Na začiatku tohto príbehu bol jeden nadšenec do robotiky. Svojím nadšením nakazil ďalších dvoch šikovných mládencov. Podarilo sa im vytvoriť zohraný tím GForce a stanovili si odvážny cieľ.

Cestou za týmto cieľom stretli ľudí, ktorí ich podporili a pomohli im pri riešení situácií, ktoré vyzerali neriešiteľne. Výsledkom tejto súhry náhod bola účasť ich tímu GForce na celosvetovom kole Robocup junior v Holandsku.

Omnoho viac sa dozviete, ak si prečítate nezostručnenú verziu tohto príbehu... 
 

 

 

Tím Raymaňáci11 v zložení Petronela Palenčárová, Ema Vasilišinová a Michaela Sekeráková (všetky z kvarty) sa v dňoch 20. - 21. jún 2024 zúčastnili veľkého celoslovenského finále spolu s ďalšími 8-mi tímami, ktoré sa konalo v priestoroch Elektrárňa Piešťany.

Z Piešťan si dievčatá odniesli skvelé 5. miesto, kopec zážitkov a nových skúseností.

Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

PK chémia, fyzika a biológia

20240620 122954

20240620 08012120240620 190008

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov